روزهای سخت برای بازار آهن

روزهای سخت برای بازار آهن

در هفته‌ی گذشته فعالیت بازار آهن و فولاد به دلیل تعطیلات، قطعی اینترنت و مسدود شدن برخی برنامه‌های تعاملی تقریبا در حالت نیمه‌تعطیل بود و آخرین روز کاری هفته هم با ثبات عمده قیمت روز آهن آلات همراه بوده است.

بررسی نوسانات بازار آهن و فولاد

بازار آهن و فولاد در دو سمت عرضه و تقاضا در این روزها با مقاومت خاصی روبه‌رو است، تقاضا به‌شدت ضعیف است و متقاضی پیشنهاد تخفیف می‌دهد اما عرضه‌کننده نیز به دلیل خرید محصول از بورس کالا با قیمت‌های بالا از فروش محصولات خود با قیمت پایین امتناع می‌کند که نتیجه این امر رکود و معاملات کم‌رمق بازار آهن است.

قیمت تیرآهن نیز به همین ترتیب بود یعنی تقریبا همه کارخانه‌ها قیمت‌ها را ثابت اعلام کردند اما با وجود این تقاضا ضعیف است و براساس برخی شنیده‌ها گویا زیرفروشی تیرآهن شاخه‌ای دوباره رایج شده است. گفتنی است کاهش قیمت در بخش شاخه‌فروشی بیشتر در سایزهای ۲۴ و ۳۰ مشاهده می‌شود؛ همچنین قیمت قوطی آهن و انواع لوله‌های صنعتی، گازی، داربستی و … نیز تقریبا در اکثر مبادی فروش بدون تغییر عرضه شدند.

از جمله‌ مواردی که این روزها مهمترین محرک‌های بازار به شمار می‌رود می‌توان به رشد ۳۷ درصدی نرخ انرژی در ترکیه و تأثیر آن در بازارهای صادراتی و احتمال افزایش نرخ دلار که بخشی از آن به تأثیر از نتایج برجام و واقعیت اوضاع اقتصادی کشور است، اشاره کرد.

اما برخی فاکتورها نیز وجود دارد که تهدید محسوب شده و در شرایط فعلی بازار ریسک بزرگی به شمار می‌رود، به این صورت که تداوم اوضاع نامناسب و نامطلوب بازارهای جهانی فلزات و مواد اولیه، احتمال افزایش و تثبیت نرخ بهره در اروپا و آمریکا از فاکتورهای ریسک در بازارهای جهانی است.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید:  آگهی مزایده عمومی خاک مخلوط

براساس گزارش‌ها از بورس کالا، امروز حدود یک میلیون و ۵۷۹ هزار و ۶۷۷ تن محصول فولادی در بورس کلا عرضه می‌شود که شامل محصولاتی اعم از ناودانی، شمش بلوم، میلگرد کلاف، تیرآهن، آهن اسفنجی، سنگ آهن و … می‌شود، از این میزان عرضه حدود ۵۹ هزار و ۴۰۰ تن به شش بلوم اختصاص دارد. نرخ پایه شمش ۱۴ هزار و ۱۳۰ تومان در نظر گرفته شده که بیانگر کاهش ۳/۴ درصدی نرخ این محصول در مقایسه با آخرین عرضه است.

در بازار داخل نیز با احتمال تداوم اختلال در اینترنت و مسدود بودن پیام‌رسان‌ها، شدت گرفتن روند خروج سرمایه‌های مختلف و عدم سرمایه‌گذاری در کشور، روی آوردن به سرمایه‌گذاری در بخش‌های زودبازده، ترس و تردید نسبت به آغاز پروژه جدید و نهایتا آغاز فصل سرما و کاهش تقاضا و ساخت‌وسازها در این ایام از جمله ریسک‌های بازار آهن و فولاد در روزهای پیش رو است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا